DIBLANC SWEETHEART TINTSTICK IS A 3-IN-1 TINTSTICK (REVIEW)

Sumber gambar: FB Cosderm

Kali ni saya nak buat review mengenai lipstick DIBLANC 3-In-1 tu. Saya dapat lipstick ni sebab menang “selfie contest” (nampak sangat suka berselfie kan hihihihihihi). Tapi review ni bukan disebabkan saya menang dan dapat percuma lipstick DIBLANC ni. Ini adalah review saya yang sejujur-jujurnya. Kalau anda nak tau mengenai kandungan dan kelebihan lipstick DIBLANC ni anda boleh klik DISINI.

Sumber gambar: Risalah Cosderm

Kalau nampak dari segi packaging memang nampak comel berwarna soft pink. Teksturnya pula macam lip balm berwarna putih.

Sumber gambar: Risalah Cosderm

Apa yang best tentang lipstick DIBLANC, mula-mula guna lipstick ni, bibir terasa lembab,  licin berminyak sikit. Warna yang terhasil adalah mengikut pH bibir masing-masing (ni saya pun tak seberapa faham). Yang pastinya, bibir akan nampak natural untuk penggunaan pertama, kalau nak warna pink tu lagi terang, anda boleh apply banyak kali kat bibir. Bau nya pula sangat wangi macam bau buah. Adakah warna lipstick ni long lastimg??? Bagi saya, warna lipstick ni memang long lasting. Walaupun selepas makan, warnanya masih kekal. Namun, sekiranya anda kerap makan, warna lipstick ni tetap akan pudar juga.

Ada kesan patah.. Ganas betul guna lipstick.

Apa yang saya tak suka mengenai lipstick ni ialah mudah patah. Hahahaha macam mana baru pakai seminggu dah patah, kawan saya pun hairan. Lipstick saya yang brand lain tu ok je saya bawa dalam beg dan pakai hari-hari. Mungkin sebab lipstick DIBLANC jenis lembut. Setelah guna 3 jam, bibir akan mula kering kalau tak minum air dengan banyak, jadi kalau nak lembutkan dan licinkan balik, kenalah guna lipstick tu semula.

Ohhhh ye, jangan nak pandai-pandai pegang tekstur lipstick yang warna putih tu, nanti dia bertukar jadi pink semua. Hihihihihihi 

FB: COSDERM

**************************
Sekian sahaja review saya mengenai Lipstick DIBLANC
Terima kasih kerana sudi singgah di blog Chrissella

21 comments

  1. Ok not bad juga ye. Tapi part yang mudah patah tu yang leceh sikit tu.. Sebab LeYa ni kadang ganas juga. Confirm patah lah nanti kalau guna. Hehe..

    ReplyDelete
  2. la nape tak de gambar after sebab i nak tengok warna tinted dia on the lip... cepat patah tu nampak sangat tak guna bahan kimia berbahaya dalam tu... macam ni kena masuk dalam bekas container kecillah nampaknyaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya, saya kena cari bekas kecil la ni. sayang sebab best sangat guna.

      Delete
  3. alamak fragile ek dia. myb sebab bahan natural yg buatkan dia mudah patah. Tapi menarik bila fungsi dia as a tint. xplu acap sapu lipstik kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye tak perlu sapu lipstik, nanti warna dia bercampur pula. hihihihi

      Delete
  4. keluaran cosmoderm ek? ingat lagi dulu2 masa tinggal kat jordan pernah beli lip tint mcm ni yg boleh berubah color jugak tapi tu long time ago la. kalau ada jual kat farmasi leh la try tgk macamana. patah tu mungkin sebab cuaca panas sgt kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best nya pernah pergi Jordan. Harap suatu hari nanti saya boleh sampai sana juga.

      Delete
  5. Ohh syira suka lip tint macam ni. Sebab ikut pH bibir kita. So warna natural ja. Dulu ada guna lip tint yang fungsi yang sama

    ReplyDelete
  6. Hahaha jangan lah ganas2 sangat guna lipstick tu.. Lipstick boleh tahan lama haa.. :D
    Bella pun suka guna lip tint especially bila nak keluar jalan biasa2 je.. Colour natural. Kalau lipstick yang merah tu untuk event2 tertentu je

    ReplyDelete
  7. Senang patah? Alamak tak tahan la ye?. So far lipstick takde yg patah lagi. Huhuhu. Nampak macam tak percaya warna kat bibir pink since tu warna putih.

    ReplyDelete
  8. Orang perempuan suka lah kalau ada lipstik macam ni hehehehe tapi sayang kalau mudah patah. Cuma warna sangat menarik dan lembut jer tengok hehehehe...

    ReplyDelete
  9. Wah. Menariknya. 3 dalam 1. Best ni kalau cuba. Nanti nak try cari jugak la. Iza lately ni bibir cepat kering tapi still nak pakai lipstick.

    ReplyDelete
  10. I love the 3 in 1 concept. Look like a good one for lippy. I love the color. So nice . I want to go check out on this brand soon.

    ReplyDelete
  11. Uishhhhh menarik Tintstick ni. Onie pun sekarang ni memang banyak pakai lip balm like tintstick ni jugak. Memang sekarang ni kena guna lipbalm dengan cuaca panas macam ni.

    ReplyDelete
  12. Sis kalau lisptik suka yang natural, tak suka yang terang sangat. Kalau seolah lipbalm memang best buat bibir lembab. Tapi kalau dah macam ni buatkan bibir kering dan cepat patah..ummm rasanya kena pikir berpuluh kali kalau nak beli

    ReplyDelete
  13. Wow kalau lipstick macam ni memang saya suka. Sebab warna nampak cantik dan natural je .Lepas tu bibir lembab je kan tapi bila midah patah tuh ermmmm kena fikir dululah kalau nak belikan

    ReplyDelete
  14. Sy pun suka lipstick yg mengikut pH bibir, mcm natural glow & warna pun tahan lama.

    ReplyDelete
  15. Menarik. Cx pon suka jenis mcm ni. Simple but nice. Menyerlah natural warna dia ikut bibir kita. Cx pon ada satu tapi jenama lain. Heheh. Mungkin cx boleh cuba yg ni pula nanti

    ReplyDelete
  16. Setahu saya lipstick ni sepatutnya tak mudah patah kan? :D Mungkin ingredient yang mereka gunakan seperti kamu cakap-lembut. :D So maksudnya soft on your skin as well.

    ReplyDelete
  17. Wow I like the packaging and the tintstick color really soft and sweet. I wish to try that too.

    ReplyDelete
  18. DEWAPK^^ agen judi terpercaya, ayo segera bergabungan dengan kami
    dicoba keberuntungan kalian bersama kami dengan memenangkan uang jutaan rupiah
    ditunggu apa lagi segera buka link kami ya :) :) :* :*

    ReplyDelete