Dear Diari:

    Sekarang ni musim interview, disebabkan blog yang saya buat brapa tahun lepas tentang peperiksaan sampailah interview tu, ramai yang whatsapp saya. Memang ada perassan happy jugalah sebab zaman sekarang masih ada yang rajin membaca blog. Yelah sekarang ni youTube ngan Tiktok lebih famous kannn.  


Memang saya ada jual Foundation Primer ni, tapi review ni memang saya buat jujur tau. Bukan sebab saya nak tarik perhatian orang untuk membeli.

Saya saja try guna Fondation Primer ni sebab ada offer dan kebetulan saya pun dah ada stok foundation untuk buat tester. 

Ramai yang whatsapp saya untuk tanya tentang pengalaman interview saya. Lepas ini saya rasa mungkin saya tidak akan menerima banyak persoalan mengenai interview setelah saya up tentang pengalaman saya di dalam blog ini.

Selepas peperiksaan online, mara ke peringkat penilaian, akhirnya sampai ke peringkat temuduga. Saya dipanggil untuk menghadiri temuduga pada 23 April 2019 di RH Hotel Sibu jam 1.30PM bagi jawatan Penolong Pegawai Tadbir N29. Saya sebenarnya lupa berapa lama masa nak tunggu keputusan penilaian dan kemudian dipanggil untuk temuduga. (Maaf ye). Tapi bagi yang berminat nak tahu pengalaman saya semasa menghadiri sesi penilaian tu boleh baca DISINI. 

Sumber: Google Images

Pada 14-10-2021 yang lepas saya dapat email untuk mendudukan ujian online bagi jawatan N41 Pegawai Tadbir, tapi kali ni ujian dia dah ada perubahan. Dulu pada 2018 ada esei. Pada 2021 ni pula hanya ada 80 soalan Pengetahuan Am / Pemahaman yang perlu dijawab dalam masa 60 minit sahaja. (40 soalan dalam Bahasa Malaysia, dan 40 lagi soalan dalam Inggeris). 


Disebabkan ramai yang tanya auntie dulu study dekat Universiti mana, study apa, mahal kah kalau masuk U, best ke masuk U?

Sumber: Google Images

Dulu masa saya sedang belajar tingkatan 6 di SMK Rosli Dhoby Sibu (haaahhh akhirnya tau juga saya ni sekolah mana), adalah beberapa cikgu yang lebih tua 7 atau 10 tahun macam tu lah dari saya. 

Kalau tanya saya yang mana best, memang saya akan cakap semua best. hahahahaha. Tapi disebabkan bulan Ogos 2021 ni masih ada promosi set perfume untuk lelaki, So saya review perfume yang promosi tu sahaja kali ni.

© Diari Chrissella · THEME BY WATDESIGNEXPRESS