STEAMBOAT & BUFFET DI SEOUL GARDEN



Tak sangka dapat memenangi voucher untuk makan steamboat dan buffet di Seoul Garden. Peraduan ni saya dapat dekat facebook Seoul Garden Malaysia. Nama pun Seoul kan, jadi makanan yang dihilangkan adalah bertemakan makanan ala-ala Korea macam tu tetapi HALAL.

Nama tu salah ejaan

 
Saya pergi menebus voucher dekat Seoul Garden cawangan Melawati Mall. Staf dia memang sangat friendly. 

Voucher saya terima melalui email

Seperti restoran steamboat yang lain, Seoul Garden  menyediakan pelbagai jenis makanan laut dan pelbagai jenis pilihan perasa ayam dan daging yang telah siap diperap untuk sesi memanggang. Tak nak menulis panjang-panjang, silalah tengok gambar-gambar dibawah tu ye.

Sayur-sayuran dan agar-agar


ABC


Ais Krim


Air minuman (Jus buah)


Mee dan nasi yang telah siap dimasak


Pelbagai jenis mee untuk masak steamboat


Bahagian depan tu sea food, yang belakang tu ayam dan daging yang telah diperap


Rojak


Pelbagai pilihan sos

Bagi saya makanan dia tak adalah banyak pilihan sangat tapi memang mengenyangkan. Saya memang tak sentuh pun mee atau nasi. Saya terus pergi ke bahagian sea food. Yelah jarang makan seafood dalam kuantiti yang banyak kan. Yang bestnya, kalau tempat grill tu dah hitam legam atau dah banyak yang melekat kat situ (biasalah kalau dah grill beramai-ramai mesti akan jadi hitam lah), anda boleh minta untuk tukar dengan yang bersih. 

Sushi pun ada, dapur dia macam ni, memang selesa.


Selamat menjamu selera


********************
Sekian sahaja diari Chrissella pada kali ini.
Terima kasih kerana sudi singgah di blog Chrissella

2 comments

  1. Sabtu ni baru ingat nak bawak Dania pi Seoul Garden, saje nak reward dia after exam ni...

    ReplyDelete