SAYA PILIH UNTUK MENJADI BEAUTY CONSULTANT MARY KAY.

Pada 23 June 2020 saya telah membuat keputusan menyertai perniagaan Mary Kay. Saya start guna produk Mary Kay pada tahun 2019. Itu berpunca daripada muka saya breakout sebab pergi SPA kecantikan untuk mengecilkan pori-pori. Tapi memang lama dah minat dekat product Mary Kay ni, Cuma terasa mahal sangat, tu yang kumpul-kumpul duit.

Siapa sangka kan rupanya Mary Kay tu memang lama dah dekat dengan saya. Kawan saya sendiri adalah beauty consultant Mary Kay. Dia memang sangat baik sebab bagi saya peluang mencuba sendiri produk Mary Kay tu. Saya bayar secara beransur-ansur. Dah habis bayar barulah saya dapat produk tu. Time tu saya order Timewise 3D (Cleanser, day & night cream, mask).

Mula-mula pakai dalam 2 bulan, kulit wajah nampak kusam dan gelap. Disebabkan mahal, saya cuba bersabar dulu. Sampai satu masa ada kawan tegur kulit wajah saya nampak glowing la & nampak fresh walaupun pori-pori tu masih ada. Sedar- tak sedar dah 6 bulan guna, skincare pun tinggal lagi sikit. Bila difikirkan balik, Mary Kay ni tak adalah mahal sesangat pun, sebab satu skincare tu saya boleh guna 6 bulan (penggunaan saya lah). Jadi maksudnya, setahun saya Cuma 2 kali je beli skincare.

Disebabkan saya memang pengguna setia Mary Kay, saya buat keputusan untuk terus sign up menjadi Perunding Kecantikan Mary Kay. Lebih-lebih lagi nak dapat diskaun la kononnya.dannnnn dapat voucher free pula tu. 6 bulan saya kumpul duit untuk joint Mary Kay ni.

Starter Kit

Mula-mula saya register RM70 dan dapat la starter kit yang macam dalam gambar kat atas tu. Tetapi saya dalam starter kit tu saya tak dapat TimeWise Miracle Set 3D sample dengan TimeWise Moisture Renewing Gel Mask sample sebab tak ada stok katanya. Kemudian saya check dekat App Intouch (ni app untuk semua Beauty Consultant Mary Kay) dan tak nampak pun voucher seperti yang dijanjikan tu. Terkejut juga lah, rasa tertipu pun ada.

Okey lah next content saya adalah mengenai apa yang saya patut buat untuk dapatkan voucher saya, dan apa yang saya beli dengan voucher tu, sebab sekarang ni saya dah tamat cabaran sebagai New Beauty Consultant yang berlangsung selama 3 bulan. Lupa nak bagitau, semua yang dah mendaftar untuk menyertai Mary Kay akan dikenali sebagai Beauty Consultant (BC). Walaupun join hanya untuk menjadi pengguna sahaja.

Sesiapa yang rasa nak menjadi Beauty Consultant Mary Kay, tak kisahlah lelaki atau wanita, join sebab nak dapat diskaun, nak jual, atau nak berjaya dalam perniagaan Mary Kay ni, Jangan segan-segan untuk hubungi saya. Saya akan bantu anda.

 
 
 
********************
Sekian sahaja diari Chrissella pada kali ini.
Terima kasih kerana sudi singgah di blog Chrissella

Tiada ulasan